Stress af og få behandling for stress

Stress artikler

Brugernavn
Adgangskode
 
forsidenforsiden
tilmeld dig nu
rundvisning
stresstest (light)
fakta om stress
stress behandlere
stress artiklerstress artikler
konkurrencer

mit netværk
find stresstalkere
find net-grupper
 
debatten
brevkassen
udfordringen
 
min stressblog
min dagbog
min postkasse
min StressWatch
min profil

for virksomheder
spørgsmål og svar
kontakt & annoncer
om stresstalk.dk
 
"Når du holder i kø, skal stoppe for rødt lys, tag en ”meditationspause”"

af Pauline Voss Romme - Mindfulness instruktør
18/04 2014

L�s artiklen Kroppens eget sprog (om rosenmetoden) Kroppens eget sprog (om rosenmetoden)
af Indsendt af Teresa da Silva/www.ditegetliv.dk Kroppens eget sprog (om rosenmetoden)

Kroppen har kraften, egenskaben og visdommen i at beskytte og hele sig selv. Den husker følelser, erindringer og stemninger, som vores bevidsthed for længst har glemt eller undertrykt.
Den følgende beretning er fra en af mine klienter, som har ønsket at dele hvad Rosenmetoden har betydet for hende fysisk såvel som følelsesmæssigt. Hun er kvinde og 27 år. Hendes navn er kendt af redaktionen.

Hvad fik mig til at bestille en rosensession.
Efter ca. 8 års længerevarende smerter i bækken og hofteregionen, hvor jeg havde prøvet alt fra fysioterapi, akupunktur, kiropraktor, massage, fysisk træning (både vægttræning i fitnesscenter, cykling, løb, svømning), varmeomslag, muskel afslappende medicin, og gigtmedicin hørte jeg om Rosenmetoden. I mange år havde jeg en forventning om at mine smerte kom fra mange år med klassisk ballettræning hvilket "min krop ikke var bygget til", så imens jeg dansede accepterede jeg smerten. Men efter jeg holdt op med at danse, og forsøgte alle ovenstående behandlinger for mine smerter, ophørte de alligevel ikke.

Jeg havde næsten accepteret at skulle leve med mine smerter resten af livet, men  blev så introduceret til Rosenmetoden. Inden min første session vidste jeg blot at det var " en blid form for massage og kontakt mellem fysik og følelser". Jeg tænkte "Det lyder godt nok mærkeligt, men hvad har jeg at miste?! Intet, det er et forsøg værd". Så jeg bestilte en session.
Dette var i februar måned. Siden har jeg fået i alt ca. 8 sessioner.

Hvad har jeg fået ud af Rosenmetoden.
Mine hoftesmerter er stort set forsvundet. Men jeg har lært meget andet af sessionerne. Jeg har fået en forståelse for hvorfor og hvordan kroppen "holder fast" på følelser og hvorfor man ikke bare kan ignorerer sine følelser, da de derved binder sig som fysiske smerter. Jeg er blevet opmærksom på reaktions-mønstre i forskellige situationer. Hvor kommer det fra? Hvorfor reagerer jeg som jeg gør? Og er det hensigtsmæssigt eller er det et mønster, som jeg efter at have erkendelsen og viden om det, måske skal ændre?

Jeg har fået en langt større forståelse for min krop. I dag mærker jeg sammenhængen mellem at få ondt i lænden og vejrtrækningsbesvær og at ville forsøge at leve op til mine egne forventninger og vil gøre alt for mange ting perfekt og på alt for kort tid! Det er min krop som siger "STOP, pas på dig og slap af."

Samtidig er jeg også blevet opmærksom på mine reaktioner på mine omgivelser. Jeg arbejder stadig med at blive bedre til at sige fra og "Nej tak" til opgaver på jobbet såvel som i privatlivet, i stedet for at tage for mange opgaver til mig, som ender i en "fiasko følelse" når jeg ikke når det hele. Jeg bliver bedre til at sætte mine egne grænser både over for familiemønstre og rent professionelt og blive bevidst om hvad der er godt for mig og hvad der ikke er godt for mig.

Månedlig frirum.
Rosenterapien har jeg gjort til mit månedlige "frirum", hvor jeg har fokus på min personlig udvikling og samtidig kommer gamle skavanker til livs. Selv om mine hoftesmerter næsten er væk, er der nu åbnet nye døre i min forståelse og kropsbevidsthed, så mine sessioner vil jeg fortsætte med i fremtiden.

Foredrag, Workshops og Åbent hus arrangementer.
Dit Eget Liv på Hallandsgade 6 byder på en serie af foredrag, workshops og Åbent hus, hvor det vil være muligt at stifte nærmere bekendtskab med Rosenmetoden samt Teresa da Silva, som giver private sessioner til Amagers beboere. Se under
"Kalender" på DitEgetLiv.dkTilbage til artikeloversigten Tilbage til artikeloversigten

Send artikel til en ven Send artiklen "Kroppens eget sprog (om rosenmetoden)" til en ven.
Indtast e-mail


Denne artikel har f�et 0 kommentarer. Du skal v�re logget ind for at l�se eller skrive kommentarer.
Helse StressTalk.dk | København | Tlf 60 7777 61 | e-mail infoE-mailstresstalk.dk
alle rettigheder er forbeholdt Stresstalk.dk ©2009